Inneholder egen reklame

Indisk på norsk

Her har jeg laget en fusion burger, altså kombinert to klassiske smaker fra norsk og indisk kjøkken. Fiskeburger med curry smak. Det er godt med variasjon i smaker, synes jeg. Er det ikke supert med alle valgmulighetene vi har?

Fiskeburger.curry

I butikkene finner vi alt fra rimelig produkter og kortreist, håndlaget og eksklusive produkter. Vi kan boltre oss fra øverste hylle om det er vegetar, fra havet, økologisk eller dyrket vanlig. Samtidig er verden blitt så liten, vi lage retter fra alle verdenshjørner – meksikansk en dag, thai, italiensk en annen og for min del flest dager med indisk 🙂 Slik var det nemlig ikke da pappaen min flyttet til Norge for 45 år siden!

Se andre burger oppskrifter. Her finner du både vegansk, vegetar og med kjøtt.

Så kjære leser, bruk det du ønsker av ingredienser, så du kan fortsette det indiske mateventyret på ditt eget kjøkken. Du kan bruke mindre paste dersom du liker en mild smak. Curry pasten min er HOT og inneholder mange aromatiske krydder, så du trenger ikke å tilsette noen ting. Daddel chutneyen gir en spennende smak av litt søtt og surt. Jeg kaller det indisk på norsk 🙂

FISKEBURGER MED CURRY SMAK

500 g torsk

2 ss Nirus curry paste

Litt olje til å steke fisken

4 hamburgerbrød per person

Rødløk i ringer

Grønnkål eller salatblader

En halv pakke Nirus raita mix

3 dl kulturmelk eller kefir

Nirus daddel chutney

Curry fiskeburger

Prøv hjemmelaget glutenfritt hamburgerbrød!

Fremgangsmåte:

  • Del torsken i fire og pensle ca ½ ss Nirus curry paste, fordelt på begge sider.
  • Bland raita kuler i en bolle med kulturmelk og la svelle mens du gjør det øvrige.
  • Ha litt olje i en varm stekepanne og stek fiskestykkene forsiktig på begge sider.
  • Del hamburgerbrødet i to og varm det godt i samme stekepanne.

Værsågod her er en lekkerbisk; med grønnkål, curry burger, løkringer, raita som dressing og Nirus daddel chutney isteden for ketchup. Server gjerne med brun ris salat.

Prøv denne til en forandring 🙂